Bepaal jouw lichaamsbouw

Sommige badpakken staan mooier bij een bepaalde lichaamsbouw, maar daarvoor moet je uiteraard eerst jouw eigen bouw kennen.
Dit artikeltje zal jou in staat stellen te bepalen welke bouw jij hebt: Peer, appel, zandloper, plank of omgekeerde driehoek.

Wat is het breedste? Schouders of poep/heup?

Zijn jouw schouders duidelijk breder dan de heupen en poep, dan heb je een omgekeerde driehoek als bouw. Met ook wel het aardbei figuur genoemd mag je jouw schouders niet nog breder laten lijken. Draag vooral badpakken of bikini’s met dunne bandjes of strapless. Om jouw heup breder te laten lijken kan je kiezen voor een zwemkleedje, of een badpak of bikini met onderaan franjes of accenten.

Zijn jouw schouders duidelijk smaller dan de heupen en poep, dan heb je een peer figuur, ook wel het driehoek figuur genoemd. Dit is het omgekeerde van het voorgaande, dus de tips zijn net andersom: draag bikini’s of badpakken die jouw schouders breder maken. Brede bandjes of met mouwtjes.

Zijn jouw schouder en heup/poep ongeveer gelijk, dan blijven er nog 3 figuren over.

De eerste is het zandloper figuur. Heb je een smalle taille, dan heb je dit figuur. Over het algemeen wordt een zandloper figuur als ideaal beschouwd wat betekent dat alles bij jou past.

Heb je geen geaccentueerde taille, dan heb je een appel figuur of een plank, het verschil is daar de borst.
Het appel figuur is voor vrouwen met een grote borst. Zorg voor voldoende ondersteuning bij het kiezen van een badpak. Vermijd franjes aan de borsten, ook een push-up effect is niet nodig.

Het je eerder kleine borsten dan wordt jouw figuur de plank, of ook wel atletisch genoemd. Aarzel niet om jouw borst te accentueren. Push-up, doorkijk stof bovenaan en accenten rond de borststreek kunnen een visueel vergrotend effect hebben.